Zajedno
sakupljanje smeća

Kao što sigurno svi koji dođu u Crnu Goru primjećuju – nažalost, ovdje ima mnogo smeća. Može se naći na ivicama puteva, u grmlju, na padinama okrenutim prema moru, u planinama ili također u velikoj mjeri oko kanti za smeće koje se nalaze u pojedinačnim stambenim područjima.

Pa, onda, želimo da damo svoj deo za zdravu životnu sredinu i jednostavno zajedno skupljamo smeće. Uvijek se dogovorimo da se sastanemo na različitim područjima i vidimo da zajedno možemo pomoći prirodi da se riješi smeća i nadamo se da budemo malo manje opterećeni. Zašto ne?! Okolina i priroda nam daju tako velikodušne darove da možete malo uzvratiti i pomoći im. Stoga, uvijek slobodno pitajte kada je sljedeći sastanak – ili ako vam neko područje posebno privuče pažnju – javite nam i tamo ćemo zajedno početi.

Radujemo se vašoj podršci i sigurno ćemo – kao i uvijek – imati lijepe razgovore, ali i zabavu i veselje.

PS Svake godine se održava i dan čišćenja obale – ovdje se ljudi sastaju na svim mjestima na crnogorskom primorju, uključujući i školske časove i sl. da bi obalu Crne Gore oslobodili od smeća. Evo linka za registraciju: Ove godine (2022.) vjerovatno će biti 18. septembar.