Domora2023-02-24T21:13:37+01:00

Domora NVO

UDRUŽENJE CRNOGORSKOG NEMAČKA
PRIJATELJSTVA I SARADNJE

Topla dobrodošlica

Mi smo Udruženje
za crnogorsko-njemačko prijateljstvo i saradnju osnovano 2021

Mi – to su Julia Embacher i Senad Dacić – pomažemo emigrantima koji govore njemački jezik ovdje u Crnoj Gori od 2021. godine oko tema kao što su osnivanje preduzeća, dozvole boravka, otvaranje bankovnih računa, kupovina i izgradnja nekretnina, uvoz i registracija automobila i sve ostalo potrebna, da se učvrsti ovdje u Crnoj Gori. Sada, pored toga, jednostavno se pojavila ideja da se osnuje udruženje kako bi se kroz rad udruženja stvorilo ono što je još nedostajalo – naime:
da zbliže Nijemce i Crnogorce.

Evo nas sad, osnovali smo naše udruženje, usput smo upoznali i cijenili dragog Bernda Bienentreua i zlatnu, ruku pomoći Melihu Brkanović i zajedno činimo sve da naša ideja bude implementirana u mnoga mala i velika djela . Kroz naše događaje i projekte uvijek se trudimo da Crnogorce i Nijemce zbližimo i dovedemo u kontakt koji – kako i dolikuje – traje duže i iz kojeg će se, nadamo se, razviti i prijateljstva.

Mi jednostavno želimo i želimo da dvije kulture pomažu i podržavaju jedna drugu i da žive zajedno ovdje. Svi pomažete svakim danom da naša želja i naša ideja sve više funkcioniraju.
Puno vam zahvaljujemo i naravno veoma smo sretni zbog dodavanja u naš klub.

Naši
događaji i projekti

Ovdje je pregled naših događaja i projekata koje planiramo i radimo. Više detalja možete saznati na podstranici. Ako imate projektne ideje i želite raditi s nama kao pomoćnik, kontaktirajte nas putem našeg kontakt forme.

Želite li postati član našeg udruženja?

Super! Veoma smo sretni zbog novih članova! Na našoj stranici “Članstvo” imate mogućnost da se registrujete kod nas kao član putem obrasca. Također možete jednostavno svratiti i registrirati se kod nas direktno u kancelariji. Baš kako ti se sviđa. U svakom slučaju, dobrodošli ste!

<script type='text/javascript’ src='https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=QYbQJ&webforms_id=hU28t’></script>

Pretplatite se na Newsletter!

Kako biste uvijek bili u toku i znali koje događaje i kampanje planiramo, dobrodošli ste da se pretplatite na naš newsletter! Ne brinite, ne šaljemo ga tako često. Ali na taj način ste uvijek u toku!

Timski rad čini da san funkcioniše!

Naš tim

Razumijemo da vam je veoma važno da tačno znate s kim imate posla. Ko stoji iza kluba i ko zapravo sve organizuje ovde. Dakle, evo kratkog sažetka ključnih članova osnivača. Na kraju, naše udruženje se sastoji od mnogih ruku pomoći, to ćete doživjeti uživo u različitim projektima.

Gerd Haase
Gerd Haasečlan osnivač
Julia Embacher
Julia EmbacherPredsjednik kluba
Meliha Brkanović
Meliha Brkanovićčlan osnivač

Vijesti

Ovdje ćete pronaći naše najnovije vijesti. Redovno održavamo razne događaje i kampanje. Uvijek slobodno posjetite našu stranicu s vijestima ili naše Facebook ili Telegram grupe i bit ćete u toku.

Akcija: skupljajte smeće zajedno

6 Aprila, 2022|Djeca i tinejdžeri, događaji, Vijesti|

dragi ljudi, tema "đubreta" je sveprisutna u svijetu. To je i ovdje u Crnoj Gori veliki problem, smeće se može naći svuda po plažama, ulicama, po planinskim obroncima... U ime našeg udruženja "Domora NVO" pozivamo vas da zajedno sakupljamo smeće - počinjemo ove subote, 9. aprila 2022. godine od 15 časova na plaži u Baru.

Telegram grupa za naš klub

12 Marta, 2022|Vijesti|

Moin moin, dragi ljudi. Sada smo kreirali i Telegram grupu za naše udruženje. Tamo se također možete povezati i upoznati. Naravno, mi ćemo uvijek objavljivati ​​sve događaje i kampanje u ovoj grupi, kao i u našoj Facebook grupi, ali i ovdje na našoj web stranici, kako biste uvijek bili u toku i ništa ne bi prošlo mimo vas.

Pišite nam!

Ovdje imate mogućnost da nam pošaljete poruku. Šta god da vas brine – napišite nam!

kontakt obrazac

privatnost

Pišite nam!

Ovdje imate mogućnost da nam pošaljete poruku. Šta god da vas brine – napišite nam!

kontakt obrazac

privatnost

Top Sliding Bar

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Recent Tweets

Newsletter

Sign-up to get the latest news and update information. Don't worry, we won't send spam!

Go to Top