Tandem
Učenje jezika u duu

Učenje jezika je naravno jedna od najvažnijih stvari kada se useljava u drugu zemlju. Pošto se crnogorski jezik mnogima u početku čini veoma teškim, želimo da vam ga malo olakšamo. Kontaktiraćemo vas sa partnerom za crnogorski jezik sa kojim možete učiti zajedno. Ideja je da jedni druge učite lokalni jezik.

Postoji mnogo načina da naučite novi jezik. Možete učiti koristeći jezičnu aplikaciju, koristeći udžbenik sa eventualno i audio datotekama, ili na individualnom ili grupnom kursu sa profesorom jezika. Ali zašto jednostavno ne naučite direktno sa lokalnim lokalcima?!
Učenje jezika ne mora uvijek biti teško i tako “suha materija”. Možete ići u kupovinu sa svojim jezičkim partnerom, kojeg ćemo rado organizirati za vas, i dok kupujete naučiti odgovarajući “rečnik” – ili možete zajedno prošetati i zajedno naučiti jezik na plaži. Može biti mnogo opuštenije nego što ste navikli od učenja jezika.

Dakle, proces bi bio da jednostavno stupite u kontakt sa nama, kažete da biste željeli imati jezičkog partnera – dobrodošli ste da izrazite svoje želje, kao što je da želite da studirate sa muškarcem ili ženom ili nekim iste dobi ili ako bi vaša djeca trebala učiti s drugom djecom. Kako god – neki ljudi bi takođe želeli da uče sa starcem kako bi i dalje naučili “izvorni jezik”.