Naš klub je osnovan

Moin moin, dragi ljudi!

Pa, zaista mi je drago da vam kažem da smo konačno osnovali naše udruženje ovdje u Crnoj Gori! To je njemačko-crnogorsko kulturno udruženje i zove se “Domora NVO”.

Jednostavno, imamo mnogo više mogućnosti da djelujemo ovdje u Crnoj Gori kroz udruženje i ne samo da kreiramo projekte, već i da ih realizujemo uz podršku ministarstava i njemačke ambasade.
Ideja je suštinski da se Crnogorci i Nijemci zbliže. Dakle, prije svega, da se crnogorska kultura malo približi Nijemcima.
Na primjer, biće program razmjene jezika u kojem će Crnogorci i Nijemci moći jedni druge učiti drugom jeziku, biće večeri igara sa obje kulture, večeri kuhanja na kojima će Crnogorke kuhati i pokazivati ​​domaća jela itd. itd.
Jednostavno imamo više mogućnosti da se zvanično okupljamo preko udruženja.
Na osnovu prethodnih razgovora sa Ministarstvom sporta i kulture ovdje u Crnoj Gori, očekujemo njihovu podršku u realizaciji naših projekata.
Na primjer, postoji mogućnost osnivanja i (njemačko-crnogorskog) vrtića i škole ovdje u Crnoj Gori preko udruženja. Međunarodna škola na primjer. Naš poznanik je direktor jedne škole u Ulcinju. Govori i predaje njemački. Bila bi zainteresovana za osnivanje takve međunarodne škole.
Ovo će svakako podržati i njemačka ambasada (pošto projekt planiramo kao udruženje). I pretpostavljam da će biti mnogo nastavnika koji će rado učestvovati.
Naravno, ideja nije samo imati njemačku djecu u školi – ona je međunarodna. Pa da vidimo da li i u kom obliku možemo ovo pokrenuti. Uzbuđen sam.
Dakle, uskoro će postojati web stranica i kanali društvenih medija. Naravno da ćemo sve ovo objaviti i objaviti svuda. Bili bismo jako sretni da se pridružite našem udruženju i tako podržite projekte.